Hamamdoek

Bent u op zoek naar een nieuwe hamamdoek? Bekijk dan snel het aanbod van Voordeeltextiel. Wij bieden hamamdoeken die gemaakt zijn van het beste katoen tegen een zeer scherpe prijs. Bestel uw hamamdoek met een vrolijk kleurtje en motiefje vandaag nog online. Waarom zijn hamamdoeken zo populair? Omdat deze erg snel drogen, erg dun en zacht zijn en erg goed absorberen. 

Producten 1-12 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een hamamdoek?

Wat is een hamamdoek is een vraag die wij regelmatig horen. Daarom leggen wij u graag uit wat een hamamdoek is en wat de voordelen van deze doeken zijn. De hamamdoek ook vaak pestemal of fouta genoemd is afkomstig uit Turkije. Hamamdoeken worden hier veelvuldig gebruikt in de traditionele Turkse badhuizen als omslagdoek en tegelijkertijd als handdoek om mee af te drogen. De dunne hamamdoek wordt vaak gemaakt van katoen maar dit kan soms ook in combinatie met linnen, bamboe of hemp zijn. Het gebruik van een hamamdoek brengt enkele voordelen met zich mee. Enkele voordelen van een echte hamamdoek zijn:

  • Droogt snel;
  • Lichtgewicht;
  • Absorberend;
  • Dun (makkelijk mee te nemen).

Een standaard strandlaken is van zichzelf al wat zwaarder en wanneer deze nat worden, worden ze alleen maar zwaarder. In het geval van een hamamdoek is dit anders en is een hamamdoek dus ideaal voor vakantie (neemt weinig plek in in je koffer) of wanneer je lekker een dagje gaat zonnen op het strand of zwembad. Als u regelmatig naar de sauna gaat dan is een hamamdoek een echte must have. Naast eigen gebruik zijn de hamamdoeken ook ideaal voor baby’s. 

hamamdoek met badstof

Er is niets fijner dan de hamamdoek met badstof van voordeeltextiel.nl. Sla deze om u heen na een bezoek aan de sauna of het zwembad. Badstof staat bekend om de sterk absorberende werking. De prachtige hamamdoek met badstof zijn veelzijdig te gebruiken.

Hamamdoek kopen? 

Een hamamdoek is niet alleen handig in een badhuis maar is ook ideaal te gebruiken als strandlaken, picknickkleed, of dun dekentje voor een koude zomeravond. Omdat een hamamdoek vele malen dunner en is dan een standaard strandlaken is de hamamdoek een stuk lichter van gewicht. Als een strandlaken nat is kan deze aardig wat gewicht absorberen. In tegenstelling tot een strandlaken droogt een hamamdoek razendsnel op waardoor je dus nooit meer met een nat en stinkend strandlaken hoeft rond te lopen. Een hamamdoek is dus ideaal voor vakantie of wanneer je lekker een dagje gaat zonnen op het strand of aan het zwembad. En als u regelmatig naar de sauna gaat dan is een hamamdoek een echte must have. Naast eigen gebruik zijn de doeken ook ideaal voor baby’s.