Welkom, bij voordeeltextiel.nl - Betaal vanaf €100,- in 3 delen met In3 

Theedoeken

Op zoek naar een nieuwe theedoek? Bij Voordeeltextiel kunt u kiezen uit een ruim assortiment theedoeken in verschillende maten en kleuren. U kunt kiezen voor basic theedoeken maar ook voor de laatste trends. Een goede theedoek is belangrijk om uw vaat goed schoon te krijgen. Bij Voordeeltextiel.nl geniet u van de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Gratis bezorging bij een besteding vanaf €29,95

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

181 items

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

181 items

per pagina

Mooie theedoeken kopen

Waarom zou u nou een mooie theedoek kopen? Wilt u uw vaat goed schoon krijgen dan is het goed om deze met een theedoek af te drogen. Wanneer u een vaatwasser gebruikt is dit niet perse nodig, maar zeker voor servies waar u trots op bent kunt u het beter handmatig afwassen. Dus een theedoek kopen is altijd handig want u zult vast een keer een theedoek nodig hebben.

Waarvoor gebruikt u een theedoek

Het begrip theedoek komt uit de 18e en 19e eeuw wanneer rijke dames hun theekoppen zelf afdroogden met speciale doeken, dit omdat zij vonden dat de dienstmeiden en de afdroogdoeken te ruw waren. Thee was in deze tijd echt een luxeproduct en was alleen beschikbaar voor de elite en werd alleen gedronken uit de handgeschilderde porseleinen kopjes. Porselein is natuurlijk zeer fragiel en daarom waren de dames bang dat deze door de dienstmeid beschadigd zouden raken. Het begrip theedoek is blijven hangen en wordt nu vooral gebruikt wanneer we het hebben over de doek om de vaat mee af te drogen.