VOOR AL UW BAD-, BED- EN KEUKENTEXTIEL!

Bamboe Badtextiel

Bent u op zoek naar ideale bamboe handdoeken en washandjes? Dan bent u bij Voordeeltextiel aan het goede adres. In onze webshop vindt u verschillende soorten en maten in allerlei kleuren.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina

Wat maakt bamboe milieuvriendelijk?

Bamboetextiel is gemaakt van cellulosevezels, afkomstig van de bamboeplant. Vanwege de milieuvriendelijkheid zie je bamboestof tegenwoordig steeds vaker terugkomen in washandjes, handdoeken, kleding en andere textielproducten.

Maar wat maakt bamboe dan zo veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld katoen? Dit komt doordat de bamboe plant ontzettend snel en gemakkelijk groeit. Bamboe is dan ook één van de snelst groeiende plant soorten ter wereld en kan wel 20 cm per dag groeien. Als deze geoogst is, groeien er binnen een mum van tijd weer nieuwe stokken aan de plant. Daarnaast zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig om bamboe te laten groeien en is er ook geen extra watertoevoer benodigd. Dit alles bespaart een hoop energie, wat van bamboe een uiterst milieu- en natuurvriendelijke grondstof maakt.

Hoe maak je textiel van bamboe?

Door bamboe te smelten komt er zogenoemde cellulose vrij, een van de belangrijke bestanddelen van katoen. Deze cellulose wordt vervolgens omgezet tot draden, welke op hun beurt dan weer samengeweven worden tot textiel. Bamboe heeft daarnaast nog enkele voordelen, te weten:

  • - Bamboe-textiel heeft een antibacteriële werking;
  • - Bamboe-textiel is voor alle jaargetijden. Het heeft een luchtende werking in de zomer en een goede isolatie in de winter;
  • - Bamboe-textiel krimpt niet;
  • - Het is een zachte stof, die heel fijn aanvoelt.

Bamboe handdoeken en washandjes

Bij Voordeeltextiel hebben we een uitgebreid assortiment aan bamboe-textiel-producten voor in de badkamer. Onze bamboe washandjes en bamboe handdoeken hebben een hoge prijs-kwaliteit en voorzien u en uw lichaam van de beste en zachtste stoffen.

Bamboe washandjes

Onze bamboe washandjes zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat u in de badkamer de beschikking heeft over de zachte bamboekwaliteit zoals u die wenst. De fijne stof; perfect voor uw lichaam. Wat voor de washandjes geldt, is uiteraard ook het geval voor de handdoeken. Een topverhouding tussen prijs en kwaliteit, fijne stof. Simpelweg; hele mooie producten voor een mooie prijs. De washandjes en handdoeken zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • - Licht olijf;
  • - Licht grijs;
  • - Zalm roze;
  • - Wit;
  • - Ivoor;
  • - Aqua.